Een liefdesbriefje aan mijn oogschaduwprimer

Lieve oogschaduwprimer,

Ik zal het maar eerlijk zeggen: het was geen liefde op het eerste gezicht. Toen ik voor het eerst las over iets wat je op je ogen moest doen voor je oogschaduw opdeed dacht ik dat dat waarschijnlijk overbodige onzin zou zijn. Een marketingtruc van make-upbedrijven om meer te verkopen, misschien. Of iets voor van die echte make-upartiesten met een eigen YouTube-kanaal en duizenden volgers op Instagram. En zo had ik wel meer van dat soort gedachten. Eigenlijk was het op niets gebaseerd. Ik weet ook niet waarom ik zo makkelijk oordeelde. 

Want intussen kwam ik bijna dagelijks tegen een uurtje of drie voor de spiegels in de toiletten op mijn werk tot dezelfde afschuwelijke ontdekking. Mijn mooie oogschaduw, die ik ’s ochtends met zoveel moeite goedgedaan had, was veranderd in een glitterend netwerk van geconcentreerde lijntjes. En de zorgvuldig bij elkaar gecombineerde kleuren waren verworden tot een vaag mengsel met een doorgaans afschuwelijke tint. Je zult begrijpen: het geheel zag er allesbehalve elegant uit. Ik probeerde het met mijn vingers nog een beetje los te maken en weer netjes over mijn hele ooglid te verspreiden, maar doorgaans zonder al teveel succes.  

Mijn mooie oogschaduw, die ik ’s ochtends met zoveel moeite goedgedaan had, was veranderd in een glitterend netwerk van geconcentreerde lijntjes.

Wat kon ik aan dit probleem doen? Elke dag mijn oogschaduwpalet meenemen zodat ik het kon bijwerken? Daar ben ik veel te lui voor, vrees ik. Ik ben zo iemand die best ’s ochtends even wat tijd aan make-up wil besteden, maar stomweg geen zin heeft om het door de dag heen nog in de gaten te moeten houden en bij te moeten werken. En zo begon ik wat te zoeken naar handigere oplossingen. En volgens het internet was jij de held die ik nodig had, en zou je de investering meer dan waard zijn.

Toch twijfelde ik nog. Zoals gezegd: het was zeker geen liefde op het eerste gezicht. Ik moest me echt nog voor je open leren te stellen. Ik kocht je uiteindelijk zelfs pas toen de uitverkoop weer begon en je met 30% afgeprijsd was. En ik was teleurgesteld omdat ik je nog steeds best duur vond voor zo’n kleine tube, die op de website toch echt groter leek. Een stemmetje in mijn hoofd vroeg zich af of ik niet teveel onzinnige impulsaankopen deed de laatste tijd.

En ik was teleurgesteld omdat ik je nog steeds best duur vond voor zo’n kleine tube, die op de website toch echt groter leek. Een stemmetje in mijn hoofd vroeg zich af of ik niet teveel onzinnige impulsaankopen deed de laatste tijd.

Maar al die hatelijke gedachten verdwenen zodra ik je voor het eerst probeerde. Ik dacht dat je misschien zwaar zou zijn op mijn oogleden, maar je bleek vederlicht. Ik dacht dat ons avontuur samen van korte duur zou zijn, maar na ruim zes maanden zie je er weliswaar wat gehavend uit, maar ben je nog steeds niet leeg. En het belangrijkste: mijn oogschaduw zit sinds onze ontmoeting elke dag gewoon goed. Óók om drie uur ’s middags is er nog geen verandering ten opzichte van ’s ochtends, en zelfs als ik ’s avonds thuiskom niet.

Ik besloot al snel dat ik graag meer tijd met je door wilde brengen om je beter te leren kennen. Je hebt vast plekje op mijn make-upplankje verworven, daar waar ik elke ochtend snel bij je kan. Inmiddels durf ik het wel liefde te noemen. Dat is waarom dit een liefdesbrief is. Wat ik bedoel te zeggen is denk ik vooral dat deze dame zich haar leven moeilijk nog voor kan stellen zonder je. En dat ik spijt heb van alle slechte indrukken die ik van je had. Jij maakt mij en mijn leven zoveel mooier. En ik vond dat dat wel even gezegd mocht worden.

Veel liefs en tot heel snel,

Marouschka de Heks